DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile TÜBİTAK alt kuruluşu olan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) arasında imzalanan ?DAP Bölgesi Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejileri Geliştirilmesi Projesi? kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve TÜSSİDE işbirliğiyle, Bölge illerinde öne çıkan yöresel ürünlere yönelik ?Markalaşma Eğitimi? düzenlendi.
4-6 Ağustos 2015 tarihinde, Erzurum?da gerçekleştirilen ve TÜSSİDE Danışmanı Doç. Dr. Sertaç DOKUZLU?nun verdiği ?Markalaşma Eğitimi?ne, İdare çalışanlarının yanısıra bölgede faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları, kalkınma ajansları ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı.
Eğitimde katılımcılara, coğrafi işaret ve markalaşma konularında önemli bilgiler aktarılmasının yanısıra marka tanımı, marka imajı, marka yönetiminin temel ilkeleri konularına değinilerek, bu süreçlerin tanımlanması, dokümante edilmesi, süreç haritaları ve akış şemalarının oluşturulması konularında da bilgi verildi.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, toplantının açılış konuşmasında Bölgeye ait yöresel ürünleri, tanınırlığı olan marka ürünler haline getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, ilerleyen günlerde markalaşma yönünde önemli adımlar atacaklarını belirtti. Bu anlamda Bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Demir, ?Bölgemizin gelişimine katkı sağlamak ve markalaşan yöresel ürünlere sahip olmak en büyük arzumuzdur. Ulusal raflarda markalı ürünleri olan şehirler, marka şehir olma ipini daha erken göğüsleyeceklerdir. Doğduğu yerde doyan, refah seviyesi artmış, rekabetçi bir bölge oluşturmak için kurum olarak var gücümüzle çalışıyoruz? dedi.
?Markalaşma Eğitimi? sonrası süreçte, ?DAP Bölgesi Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejileri Geliştirilmesi Projesi? ile ?Ticarileştirme Stratejileri Geliştirilecek Olan Ürünlerin Seçilmesi? aşamasına geçilerek, Bölge genelindeki iki adet yöresel ürünün mevcut durumu ve rekabet gücü, detaylı bir şekilde ortaya koyulacak. Marka oluşturma adına önemli bir adım olan bu uygulama ile iki yöresel ürünün SWOT analizleri yapıldıktan sonra ticarileştirme stratejileri geliştirilecek.
Eğitim sonrası, katılımcılara ?TÜSSİDE Markalaşma Eğitimi Katılım Sertifikası? verildi