Öz Büro İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Yılmaz Diler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı?nı kutladığını ifade ederek, ?19 Mayıs Türk Gençliği?nin bayramı ve ulusumuzun kurtuluşunda unutulmayacak bir mihenk taşıdır? dedi.
Öz Büro İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Yılmaz Diler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Diler, mesajında şu ifadelere yer verdi; ?Her yılın 19 Mayıs`ı bütün Türk Ulusu`nun, özellikle Türk Gençliğinin bayramıdır. Bu büyük günün Türk Gençliği`ne armağan edilmesi yakın tarihimizin önemli olaylarıyla sıkı sıkıya ilgilidir. Bunun için 19 Mayıs`ın anlamını Türk Gençliği`nin çok iyi kavraması gerekir. Birinci Dünya Savaşı`nda yenik sayılan Osmanlı İmparatorluğu`nun, bir yandan egemenliğine son verilirken öbür yandan da Anadolu`nun şehir ve kasabaları birer birer düşman saldırısına uğruyordu. İşte bu şartlar altında Mustafa Kemal, yıpranmış, hatta devlet olarak egemenliğini yitirmiş bir İmparatorluğun yerine yepyeni, modern, genç ve dinç yeni bir Türk Devleti kurmak, her şeyden önce yurdumuzun toprak bütünlüğünü korumak için Anadolu`ya geçerek savaşmağa karar verdi. Mustafa Kemal Paşa`nın giriştiği bu iç ve dış savaşlar, O`nun 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıkışıyla başlamaktadır. Mustafa Kemal Türk Milleti`ne ve Türk Gençliği`ne karşı duyduğu sonsuz güvenle, atıldığı bu savaştan galip çıkararak yeni Türk Devleti`ni kurdu. Temellerini attığı bu genç devletin gelişerek yücelmesi de ancak Türk Gençliği`nin çalışmalarıyla, onların beden ve ruh sağlığıyla başarılabilirdi. Bundan ötürü Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ve İnkılâpların muhafaza ve savunulması görevini, inandığı ve en çok güvendiği Türk Gençliği`ne verirken, onların beden ve ruh sağlığını koruyacak çalışmalarının sonuncunu her yıl Türk Milleti`nin gözleri önüne sermesine fırsat verecek bir bayramla kutlamayı düşündü. 19 Mayıs 1919`da O`nun Türk Milleti`ne ve Gençliği`ne güvenerek savaşa atıldığı günü Türk Gençliği`ne "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak armağan etti.
Türk Gençliği de, bu bayram dolayısıyla Ulu Önder`ini anmak, O`nu sonsuza dek yaşatmak amacıyla bayramının adını: Atatürk?ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak değiştirdi. Türk Gençliği artık Atatürk`ü çok iyi özümlemiş, O`nun amaçlarını iyi kavramış, İnkılâplarını korumaya ve geliştirmeye söz vermiştir. Atatürkçü çizgide güvenle ilerledikçe kalkınacağının, yükseleceğinin, saygınlaşacağının bilincindedir. 19 Mayıs, Samsun`dan, Cumhuriyete uzanan yolculuğun başlangıç günüdür. Atatürk`ün bu bayramı gençliğe armağan etmesi anlamını daha da pekiştirmekte, daha da yüceltmektedir?