Erzurum?da ramazan sofraları, birbirinden lezzetli çorbalar, dolmalar, yemekler ve tatlılarla süslenmek için hazırlanıyor.
İftar sofraları için birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlandığı Erzurum`da insanlar orucunu yöreye özgü ayran aşı çorbasıyla açıyor. Ayran aşı çorbası, kıymalı yumurta, kadayıf dolması gibi yemeklerin hazırlandığı kentte, cağ kebabıda her yıl vazgeçilmez lezzetler arasına yerini koruyor.
Lor dolması da Erzurum sofralarının olmazsa olmazları arasında. Bir süre ıslatılan bulgur, Erzurum loru (çökelek) ile karıştırılıyor. Haşlanan pazı yapraklarına sarılarak, tereyağı ile hafif ateşte pişiriliyor. Lor dolması, sarımsakla hazırlanan yoğurtla da karıştırılarak iftar sofrasına hazır hale getiriliyor.