Şiddet olgusunun sadece kadına şiddet olarak algılanmaması gerektiğini belirten Doğan, şiddetin nedenlerinin tüm yönleriyle analiz edilip bu toplumsal hastalığa çözüm bulunmasının daha rasyonel sonuçlar oluşturacağını söyledi.
Doğan, daha önceki koordinasyon kurulunda alınan kararlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, İl Koordinasyon Kurulunun, il düzeyinde kadın alanındaki hizmetlerin yürütülmesini izlemek, koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasında yaşanan sorunları tespit etmek, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini uygulamak gibi görevleri olduğunu ifade etti. Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil İlbaş ise şiddet olgusunun pozitif dil kalıplarıyla gündeme getirilmesinin bu konudaki olumsuzlukların azalması açısından önemli olduğunu belirterek, koruyucu ve önleyici çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.
İlbaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine değinerek, kadın sorunları konusunda duyarlılık gösteren kurumlara teşekkür etti.
ŞÖNİM Müdürü Şükran Gökdaş ise kurum çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı, görüş ve önerilerin paylaşımıyla sona erdi.