Erzurum`da kış mevsiminin etkisini arttırması ve şehir genelinde yaşanan damızlık hayvan sıkıntısı nedeniyle et ve et ürün fiyatları tavan yaptı. 22 liradan satılan dana kıyma 26, bonfile 30 liradan 36 liraya kadar yükseldi.
Erzurum`da damızlık küçük ve büyük baş hayvan nüfusunda yaşanan düşüş ile birlikte et ve et ürün fiyatları yüzde 15 oranında zamlandı. Duruma isyan eden vatandaşlar ise "Aldığımız nefese bile zam koyacaklar. İnsaflı olun bizde insanız" dedi.
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder yaptığı açıklamada, kış mevsiminin etkisini arttırması ve ülke genelinde yaşanan birinci kalite kesimlik sığır potansiyelinin düşmesi nedeniyle et ve et ürünleri fiyatlarında artış yaşandığını söyledi. Ülke genelinde yaşanan kesimlik hayvan sıkıntısının büyük oranlara çıktığını anlatan Ejder, ithal hayvanların Türkiye`ye getirilmesi gerektiğini belirtti. Et fiyatlarında yaşanan artışın esnaf ve vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken Ejder, Kasaplar Odası olarak fiyatların aşağı seviyelerde olmasını istediklerini ifade etti. Fiyatlara değinen Ejder, zamlarla birlikte sığır etinin 22 liradan 28 liraya, kıymanın 22 liradan 26 liraya, kuşbaşının 26 liradan 28 liraya, bonfilenin 30 liradan 36 liraya yükseldiğini sözlerine ekledi.
Ejder,"Erzurum hayvancılık potansiyeli bakımından Türkiye`nin en gelişmiş şehirleri arasında yer alıyor. Ama maalesef Erzurum`da bile kesilecek sığır sayısında inanılmaz düşüşler yaşanıyor. Bu nedenle de et ve et ürünleri fiyatlarında artış yaşandı. Bunun yanında enflasyon rakamlarının yüksek olması da fiyatlara etki etti. Fiyatların düşürülmesi için ithal hayvan takviyesi yapmak gerekiyor. Esnaf ve vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu