Tarih: 08.04.2016 15:18
İŞKUR ERZURUM?DA İŞVERENLERİ ZİYARET EDEREK İŞGÜCÜ PİYASASINDA İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKLERİ YERİNDE TESPİT EDECEK
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 08 Nisan-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında 550 işyerine yüz yüze görüşme yöntemi ile ??İşgücü Piyasası Araştırması?? gerçekleştirecek.
Erzurum ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımı, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen
eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve bu durumun nedenleri ile 2016 yılı ilk yarısı için işgücü piyasasında beklenen mesleki değişimler gibi bilgiler derlenecek. Bu çalışma ile birlikte Erzurum işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve sektörlere göre açık iş oranları hesaplamaları yapılarak işgücü ihtiyacına yönelik çalışmalar düzenlenecek.
Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada örneklem yöntemi kullanılacak. Çalışma kapsamında tüm koordinasyon ve kontroller Genel Müdürlük bünyesinde yer alan, alanında deneyimli ??İstihdam Uzmanları?? tarafından yapılacaktır. İşyeri ziyaretleri ise ??Her işsize ve işverene bir danışman?? sloganıyla
İŞKUR bünyesinde yer alan ??İş ve Meslek Danışmanları?? tarafından gerçekleştirilecek. Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ile birlikte örneklem yöntemi ile işyeri çalışan sayıları dikkate alınarak tespit edilen 550 işyerinde gerçekleştirilecek. Çalışma sonucunda il düzeyinde ve Türkiye genelinde istatistiksel olarak anlamlı tahminler yapılarak rapor haline getirilecek.
ERZURUM İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZ RAPORU HAZIRLANACAKTIR.
Çalışma sonuçlarının rapor haline getirilmesi yine ??İş ve Meslek Danışmanları?? tarafından gerçekleştirilecek olup, raporda Erzurum işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacakt. Yerel ve Ulusal bazda istihdam politikalarının hazırlanması ve buna göre açılacak işgücü yetiştirme kurslarının belirlenmesi açısından bu rapor büyük önem taşımakta. Bu çalışmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, işgücü piyasasında yer alan tüm paydaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmekte.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —