Diyetisyen Şeyma Ekizoğlu, kış aylarında kestane tüketilmesinin
sağlık açısından yararlı olacağını söyledi.
Kestanenin kış için iyi bir enerji kaynağı olduğunu anlatan Diyetisyen Şeyma Ekizoğlu, daha sonra şunları kaydetti; ?İçeriğinde bulunan B grubu vitaminleri (b 12 hariç) sinir ve sindirim sitemini korurken yüksek lif içeriği tokluk hissini oldukça arttırıyor. İyi derecede sodyum, potasyum kaynağı. 4 adet kestane (60 gr=104 kcal) + sütlü kahve ile ; kestane tok tutarken kalsiyum kemik sağlığını korurken metabolik hızı arttıran kafein ile hepimiz havalara uçarız artık! Çocuklar mı? Onlar doya doya yesin! Bol posa, bol potasyum, iyi derecede kalsiyum ve b grubu kaynağı ne de olsa. Diyabetli bireyler için; 1 dilim ekmek = 3 orta boy kestane = 15 gr cho olduğunu düşünerek cho değişimlerinde kullanmaları önerilir. Söylemeden edemeyeceğim bir kahve dükkanı hayal edin; kestaneleri hazırda bekliyor. 1 sütlü kahve en güzel kokanından içmek isterken yanında 3 adet kestane ile ikindi ara öğünlerinizin yüzü gülüyor.? dedi.