KIŞ KURUYEMİŞÇİYE YARADI

KIŞ KURUYEMİŞÇİYE YARADI

yemiş 3 yemiş 4 Kış mevsimi ile birlikte Erzurumlu vatandaşlar yiyecek stoklarını arttırdı. Mutfak ve ısınma ihtiyaçlarının yanında keyif ve tadı nedeniyle tercih edilen kuruyemişler, kış öncesi büyük ilgi gördü. Kış şartlarının kendisini göstermesi ile birlikte Erzurumlu vatandaşlar, hazırlıklarını arttırdı. Bu kapsamda mutfak, ısınma ihtiyaçları için sebze, meyve, kuru gıdalar ve yakacak stoklanırken, kuruyemiş ürünleri de unutulmadı. Dergâh Kuruyemiş sahibi Ahmet İbişoğlu yaptığı açıklamada, kış mevsiminin satışlara olumlu yönde etki ettiğini ve fıstık, fındık, badem, çekirdek gibi ürünlerin kış mevsimine depolanmak amacıyla satın alındığını söyledi. Yıl boyunca satışların ortalama seyrettiğini, düğün ve kış mevsimi öncesinde kuruyemişe büyük talep gösterildiğini anlatan İbişoğlu, Ocak, Şubat ve Mart aylarında durgunluk dönemine girildiğini açıkladı. Erzurumlu yerel halkın en çok fıstık, fındık, badem, çekirdek, ceviz, hurma gibi ürünlere ilgi gösterdiğini ifade eden İbişoğlu, satışlardan dolayı memnun olduğunu belirtti. Fiyatlara değinen İbişoğlu, fıstığın 12, fındığın 45, bademin 40, cevizin 22, hurmanın 30 ve lokumun ise 10 ile 25 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını ifade etti. İbişoğlu, "Kış mevsimi öncesinde Erzurum`da mutfak için yerel halk stok yapar. Bir kış boyunca o stok kilerlerde saklanarak tüketilir. En çok sebze, meyve, kuruyemişler tercih edilir. Bu nedenle kış mevsimi öncesi bu durum bize yaradı. Satışlardan memnunuz." şeklinde konuştu.