Sini Türk Mutfağı 1977 yılında başladığı lokantacılık ve yemekçilik serüvenini 2007 yılında Sini Türk Mutfağı markasıyla bütünleştirdi.
42 yıldır Erzurum Halkının damak tadına hitap eden Sini Türk Mutfağı , Akdeniz Mutfağı, Organik ürün kullanımı, taze ve mevsimlik balık yemekleri, et menülerinin dışında önemli bir vegan zeytinyağlı menüsünün olması nedeniyle MNG AVM?deki yeni yerinde yoğun talep görüyor.
Türk Mutfağının ve Erzurum yemek kültürünün yerli ve yabancı turistlere tanıtımında önemli bir durak olan, kullanılan tüm ürünlerin kaliteli ve organik olması nedeniyle markalaşan Sini Türk Mutfağı , farklı lezzetleri tüketicinin beğenisine sunuyor.
MNG AVM?de göz kamaştırıcı yepyeni bir mekâna yerleşen Sini, kendine has lezzetleri buraya taşımakla kalmadı, yemek sektöründeki iddiasını konseptiyle de ortaya koydu.
İşletmeci Muhittin Güney Sini?nin MNG AVM?ye taşınmasının Erzurum şehir kültürü ve geleneksel mutfağının Fastfooda karşı başlattığı önemli bir mücadele olduğunu söyledi.
Sini Türk Mutfağının hedef büyüttüğünü belirten Güney, ??Sini, AVM kültüründen hep uzak kaçtı. Biz Erzurum kültürünü, Erzurum lokantacılık kültürünü yaşatabileceğimiz bir yere geldik. Evet, Sini MNG AVM?de ama AVM?lerdeki beslenme kültüründen çok uzakta bir duruşu var. Burası kendine has, kendine özgü bir konsepti barındırıyor. Şimdi insanlar geliyorlar burada yemek yiyorlar, memnun ayrılıyorlar. Önemli olan da bu değil mi zaten? Dolayısıyla Sini olarak biz burada aslında çok büyük bir eksikliği ortadan kaldırdık. Fastfood alışkanlığını değiştirmeye başladık?dedi.
Sini müşterileri ise lezzetli yemeklerin mekanı olan Sini`nin Erzurum?un markalaşmış mekanlarından biri olduğunu, kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışla hizmet verdiğini ifade ettiler.