Tarih: 23.12.2014 23:42
MAYDANOZ VİTAMİN DEPOSU
Sofralarımızın olmazsa olmazlarından maydanozun faydaları saymakla bitmiyor. Birçok vitamin yönünden zengin olan maydanozun, bir tutamı yüksek oranda C vitamini bünyesinde barındırıyor.
Maydanoz hoş kokusu ve tadıyla yemeklere lezzet vermenin yanı sıra oldukça besleyici bir vitamin deposu. Maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi olarak genellikle taze tüketilir. Maydanozda; A, K, E ve C vitamini, potasyum, demir, kükürt, fosfor, mangan, kalsiyum, magnezyum ve klor bulunur. Bir tutam maydanozun, kişinin günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşıladığı bilinmekte. Bundan dolayı maydanoz vitamin eksikliğinde takviye olarak kullanılır. M.Ö 4000?li yıllardan beri kullanılmakta olup vücudumuzda sağlık açısından birçok fonksiyonu bulunan bir sebzedir.
Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı, kandaki alyuvar sayısını arttırarak böbreklerin, karaciğerin ve idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Maydanozun, sindirim rahatsızlıkların dindirilmesinde etkili olmasının yanı sıra mide ve bağırsaklarda oluşan gaz sıkışmasını önler. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak kanı temizlediğini söyleyen yetkililer, diyabet ve kolon kanserin karşı koruma sağladıklarını belirtti. Bunun yanı sıra kansızlık, mesane iltihaplanması, kum, romatizma, böbrek taşı, tansiyon, damar sertliği gibi birçok alana faydası bulunmakta. Maydanozun kendisinin yanı sıra suyunun da faydaları var. Maydanoz?dan elde edilen suyun düzenli kullanımı ile vücuttaki yağların yakılarak zayıflanabileceğini belirten uzmanlar, yaşlanma karşıtı olarak da kullanılabileceğini ifade etti. Yetkili, bunun yanı sıra maydanoz suyunun karaciğerdeki yağlanmanın önleyebileceğini dile getirdi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —