[caption id="attachment_22134" align="aligncenter" width="399"]
UZMAN DİYETİSYEN ŞEBNEM KANDIRALI (İHA/ERZURUM-İHA)[/caption]
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, papatya çayının kadınlarda ölüm riskini azalttığını söyledi.
Texas Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre papatya çayının ömrü uzatmaya yardımcı olabildiğini dile getiren Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ?Çalışmanın sonuçları Gerontolog Dergisi?nde yayınlanmıştır. Papatya Çayı Ölüm Riskini yüzde 29 oranında azaltmaktadır. Araştırmacılar 5 farklı eyalette yaşayan 1,677
Meksika kökenli Amerikalıların verilerini analiz etmişlerdir. Çalışma 65 yaş ve üstü bireylerde papatya çayı içilmesinin ölüm riski üzerindeki etkisi üzerinedir. Çalışmaya göre katılanların yüzde 14?ü papatya çayı içmektedir. İçmeyenlerle kıyaslandığında herhangi bir nedenden ötürü ölüm risklerinin yüzde 29 daha az olduğu saptanmıştır. Sonuçlar sadece kadınlar için geçerlidir.? diye konuştu.
Papatyanın yaşlanma karşıtı özelliklerinin de olduğunu anlatan Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ?Papatyada anti aging ve sağlığı destekleyici bir
dizi besin öğesi vardır. En önemlileri luteolin, rutin, kafeik asit ve kuersetindir. Bunlara ek olarak apigenin adlı antioksidanı içerir, anti kanser ve anti inflamatuar (iltihap karşıtı) özellik gösterir. Papatya kan şekeri ve kan basıncını düşürür, kan inceltici özelliği vardır, bu sayede kalp krizi ve felç riskini azaltabilmektedir. Papatya çok yönlü bir bitkidir, hazımsızlık, ülser, uykusuzluk, anksiyete, hemoroid ve egzema gibi çeşitli
sağlık sorunlarının hafifletilmesinde kullanılmaktadır.? Dedi.