"MIZRAK-U"nun test sürecinin bu yıl devam edeceğini ve kalifikasyonunun tamamlanacağını ifade eden Yaşar, 2015 yılında seri üretime geçmeyi planladıklarını bildirdi. Seri üretimin ardından füzenin ihracını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yaşar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dünyada büyük bir referans. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı bir ürün müşterinin büyük ilgisini çekiyor, güven duyuyor ve kabul görüyor. Dolayısıyla MIZRAK`ın, TSK`nın envanterine girdikten sonra CİRİT`e benzer bir şekilde çok kapsamlı pazarlarda ihracat yapılabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Füzenin özellikle Orta Doğu, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edilebileceğine işaret eden Yaşar, "Dünyada bizim yaptığımız gibi şu anda modern, yeni nesil bir tanksavar tasarımı yok. Dünyadaki şu anda en yeni tanksavar füze tasarımı Roketsan tarafından yapılıyor. Mevcut sistemlerin en iyi özelliklerini alarak yaptığımız bir tasarım. Dolayısıyla en üst teknoloji diyebiliriz. Bu çerçevede ihraç şansının da yüksek olacağını düşünüyorum. Çok üstün özellikleri var. Pazarda çok iddialı bir ürün olacak" ifadesini kullandı.
-Etkin zırh delme yeteneğine sahip-
Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na ait AH-1S helikopterinden 3 bin 500 metre menzile yapılan ilk güdümlü atışta hedefi başarı ile vuran MIZRAK-U proje çalışmalarında önemli bir aşamayı geçti.
ATAK helikopterinde kullanılmak üzere geliştirilen MIZRAK-U füzesi, Roketsan tarafından yurt içi altyapı kullanılarak tasarlandı. Rakiplerine karşı önemli teknik üstünlüklere sahip olan füzenin bu yıl içerisinde kalifiye edilmesi hedefleniyor.
Ana muharebe tanklarına karşı kullanılacak olan MIZRAK-U füzesi azami 8 kilometre menzili ile yüksek vuruş hassasiyeti ve etkin zırh delme yeteneğine sahip