Ayrıca Press This aparatı ile de yazılar oluşturabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için:
Başlık alanı ve büyük yazı düzenleme alanı yerlerine sabitlenmiştir, geri kalan kutuları sürükle bırak ile yer değiştirebilirsiniz. Ayrıca başlıklarına tıklayarak kutuları açıp kapatabilirsiniz. Ekran seçenekleri kısmından daha fazla kutu (Özet, Geri izlemeleri gönder, Özel alanlar, Tartışma, Kısa isim, Yazar) açabilir ya da 1 veya 2 sütunlu düzenlerden birini seçebilirsiniz.
Başlık — Yazınız için bir başlık girin. Başlık girdikten sonra aşağıda kalıcı bağlantıyı göreceksiniz, ki isterseniz değiştirebilirsiniz de.
Yazı düzenleyici — Yazınız için metin girin. İki tür düzenleme modu vardır: Görsel ve metin. İlgili sekmeye tıklayarak istediğinizi seçebilirsiniz.
Görsel mod size WYSIWYG(NGON - Ne görürsen onu alırsın) düzenleyici sağlar. İlk satırın sonundaki tuşa basarak ikinci satırı açabilirsiniz.
Metin modu yazı metninizin içine HTML ekleyebilmenize olanak sağlar. Satır boşlukları otomatik olarak paragraflara dönüştürülecektir.
Düzenleyicinin hemen üstünde yer alan tuşlar ile ortam dosyaları ekleyebilirsiniz. Görsel düzenleyicide yer alan dahili biçimlendirme araç çubuğu ile görselleri hizalayabilir ve düzenleyebilirsiniz.
Sağdaki ikon yardımıyla dikkat dağıtmayı engelleyici yazım modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu özellik eski tarayıcılar ve küçük ekrana sahip cihazlarda desteklenmez ve Ekran seçeneklerinden tam yükseklik özelliğinin etkin olmasını gerektirir.
Tuş takımı kullanıcıları: Görsel düzenleyici ile çalışırken Alt + F10 ile araç çubuğuna ulaşabilirsiniz.
Ortam ekle tuşuna basarak ortam dosyalarını (Görsel, ses dosyası, dokümanlar vs) yükleyebilir ve ekleyebilirsiniz. Ortam kütüphanesine eklenmiş görselleri ve dosyaları seçebilir, yeni ortam dosyaları yükleyebilir ve bunları sayfa ya da yazılara ekleyebilirsiniz. Bir görsel galerisi oluşturmak için görselleri seçip “Yeni galeri oluştur” tuşuna basın.
Sayfanızın/yazınızın içerik alanına Twitter, YouTube, Flickr vb sitelerdeki ortam dosyalarının adreslerini boş bir satıra yapıştırarak ortam öğelerini gömebilirsiniz. Belgelere göz atarak bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bu ekrandaki bir çok kutu içeriğinizin nasıl yayınlanacağı ile ilgili ayarlar içerir, mesela:
- Yayımla — Yazılarınızın yayımlanması ile ilgili kuralları yayımlama kutusundan belirleyebilirsiniz. Durum, görünürlük ve yayımla (hemen), düzenle bağlantısına basarak daha çok ayar ortaya çıkartabilirsiniz. Görünürlük parola korumalı yazılar oluşturabileceğiniz gibi, blogun üstüne sabitleyebileceğiniz (yapışkan) yazılar oluşturabilmenizi sağlar. Yayımla (hemen) size yazının yayım tarihini geçmiş ya da gelecekte bir tarih olarak ayarlama imkanı verir. Parola koruma seçeneği her bir yazı için belirleyeceğiniz bir parola ile erişim seçeneği sağlar. Özel seçeneği ile sadece yöneticilerin ve editörlerin görüntüleyebileceği yazılar oluşturabilirsiniz.
- Öne çıkan görsel — Bu size görseli yazıya eklemeden yazıyla ilişkilendirebilmenize olanak sağlar. Genellikle temanız öne çıkarılmış görselleri destekliyorsa ya da ana sayfada küçük resim ya da özel başlık vb. kullanıyorsa işe yarar.
Geri izlemeleri gönder — Geri izlemeler blog sistemleri arasında var olan, bloglara bağlantı verdiğinizi bildiren bir sistemdir. Geri izleme göndermek istediğiniz adres(ler)i yazınız. Eğer başka WordPress sitelerine bağlantı verecekseniz, otomatik olarak geri bildirim ile bilgilendirileceklerdir ve bu alan gereksiz olur.
Tartışma — Yorumları ve bildirimleri açıp kapatabilir ve yazılarda yorumlar varsa burada görüp kontrol edebilirsiniz.
Yeni Yazı Ekle
Bağlantı koptu. Bağlantınız düzelene kadar kayıt eylemleri devre dışı bırakıldı. Her ihtimale karşı, bu yazıyı tarayıcınıza yedekliyoruz.
Bu yazının tarayıcınızdaki yedeği aşağıdaki sürümden farklı. Yedekten geri döndür.
Yazı başarıyla geri döndürüldü. Geri al.