“İklim Pozitif 2030” vizyonunu sürdürülebilirlik başlığı altında yöneten Hero Baby Türkiye, kaynakların verimli kullanımı, doğa dostu üretim ve sağlıklı olarak doğal gıda başlıkları altında değerlendiriyor. Gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak inancıyla yola çıkan Hero Baby, sürdürülebilir kaynak kullanımı yoluyla hammaddelerin korunmasına dikkat çekiyor, toprağın biyolojik çeşitliliği ve sağlığı üzerinde sahip olmak adına çiftçiler ve tedarikçilerle iş birliğinde bulunuyor.
Hero Baby, Ankara’da bulunan iki fabrikasıyla bebek maması üretiminde kaynakların verimli kullanılması için çalışmalarına emin adımlarla devam ediyor. Enerji tasarrufunun sürdürülebilir bir çevreyi desteklediğini vurgulayan Hero Baby, teknolojinin odağında üretim süreçlerinde su ve elektrik üretimini minimize etmeyi ihmal etmiyor. Geri dönüştürülmüş ambalajlarla üretimi gerçekleştirerek, doğanın sunduklarını daha etkin konusunda da önemli adımlar atan marka, gelecek nesillerin sağlıklı gelişiminde doğanın korunması gerektiği ilkesini benimsiyor. “İklim Pozitif 2030” inisiyatifinin son halkasında da tarladan itibaren başlayan sürdürülebilir bir yolculuğun doğal bir sonucu olarak doğal olarak sağlıklı bir gıdayı tüketicileriyle buluşturuyor. Böylelikle tüm üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği öne çıkaran bir bakış açısıyla üretimlerine devam ederek, 2030 yılına kadar Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyada doğanın ürünler için sunduğundan daha fazlasını doğaya geri kazandırmayı hedefliyor.
Hero Baby Türkiye, ekosisteminin korunmasına yönelik geliştirilen ve Türkiye’deki arı popülasyonunu destekleyen 6 yıllık “Bu Bahçede Arı Var!” projesini ardından yine üniversite ve özel sektör iş birliğinde megakentlerdeki arı nüfusuna dikkat çekerek 2020 yılında “Arı Evim Geleceğim” projesini de başlattı. Proje çerçevesinde doğada yalnız yaşayan soliter arıların, kent nüfusu içerisinde de doğal yaşamı desteklemesini amaçlayan arı evleri sayesinde, 5 yıl içerisinde 50 milyon arıyı kent yaşantısına kazandırmayı planlayan Hero Baby Türkiye, çocukların şehirde de dalından meyve ve sebze tüketmesini hedefliyor.